Poczestunek przed slubem

Wszyscy lubimy zapraszać mieszka i częstować ich daleko wyszukanymi daniami. Niestety, na ogół jesteśmy zapracowani i tworzymy ciągnąć się za przygotowywanie naszego wystawnego poczęstunku w zeszłej chwili. Oddaje się jednak, że często najpopularniejsze wyjścia są najlepsze. Zatem warto zastanowić się nad stworzenie dla gości deski serów.

Dobór serów Że posiadamy ale taką opcję, warto zaserwować sery zrobione z bogatych rodzajów mleka: krowiego, owczego i koziego. Jedynym rozwiązaniem istnieje też poprawienia ich regionami. Pozwala toż polskim pracownikom poznać potrawy z miejsc, w których często dotąd nie byli. Warto na taką ewentualność być więcej przygotowanym teoretycznie i wzbogacić przyjemną degustację historią wszystkiego z podawanych serów. Najważniejsze jednak, by zachować porządek smaków. Na desce powinniśmy oddzielić sery ostre od łagodnych. A jest złożyć je zostawiając odpowiednią aranżację. Aranżacja Sery montujemy w terenu, zaczynając od najprostszego (najlepiej ułożyć go na godzinie 12), stopniowo przechodząc do coraz wyższych. Dzięki temu nasi pracowniki poczują subtelne różnice w smaku oraz zapachu danych produktów. Estetyka Sery możemy podjąć na dodatkowej, danej do ostatniego desce, która pozwalamy w grup sklepów oferujących zastawy stołowe. Możemy i zastosować do ostatniego mocnej podstawki lub drewnianej deski, pamiętając jednak o tym, że wymaga istnieć ona przeznaczona wyłącznie do tej funkcji. Część serów, szczególnie tych dojrzewających, daleko jest zaserwować w większych cząstkach. Inne możemy składać w plastrach. Tutaj ważne będą krajalnice do sera, które pozwolą nam pokroić ser w delikatne i bezpieczne plastry. Dodatki Poza serami powinniśmy zaserwować naszym gościom odpowiednie dodatki. Potrafią być więc orzechy, oliwki, żurawina, konfitura z jarzębiny, rodzynki i suszone morele. Wszystkie dodatki właściwie jest umieścić w oddzielnych miseczkach, by nie połączyły się z serwowanymi przez nas serami. W własnym koszyczku podajemy białe pieczywo (najlepiej chrupiącą bagietkę) lub krakersy. Odpowiednie wino Do deski serów powinniśmy zaserwować również dobre wino. Najnaturalniejszym sposobem będzie dobranie wina pochodzącego z obecnego jednego regionu, co stosowane przez nas sery.